M.E.N.C.Ș.

Certificare
ARACIS

Admitere

Anunțuri

Legături

Locație

Contact

Portal Cursuri

Reviste

Simpozioane

Editura
Universitas

E-nformation resurse științifice

ONG
Partenere

Experiențe de bună practică ERASMUS

 


BETISOR DANIELA
Mobilitate de practica, 3 luni, Malaga, Spania

Sunt nespus de fericita ca am avut ocazia sa am o experienta unica de pana acum din viata mea datorita Echipei Centrului de Programe LLP ERASMUS. Am beneficiat de o bursa de practica in Malaga, Spania, la o firma care monitorizeaza studentii care fac acolo practica Erasmus. Pentru mine a fost o experienta de neuitat, am cunoscut cultura Spaniei, am cunoscut studenti din 5 tari diferite, am invatat cum sa monotorizez si sa coordonez un grup de persoane, pregatirea documentelor pentru studenti, corespondenta oficiala cu alte companii.
Am avut o vara de neuitat, cu multe amintiri ce nu se pot uita. Vreau sa va multumesc mult ca mi-ati acordat aceasta sansa unica in viata!

 

COJOCARU ALEXANDRA MARIA
Mobilitate de practică, 4 luni, Londonderry, Irlanda de Nord

Cel mai explicit cuvant pentru experienta Erasmus?! EXTRAORDINARA! In cele 4 luni petrecute in Londonderry, Irlanda de Nord  am experimentat viata de viitor inginer. Am avut sansa de a lucra intr-un domeniu foarte bine dezvoltat, cu oameni pregatiti si tehnologie de ultima generatie. Pe langa toate acestea, programul Erasmus, mi-a oferit sansa de a fi adult, am invatat ce inseamna viata, cu toate greutatile si stresul care vine odata cu locul de munca, dar am avut si sansa de a lega prietenii pe viata.
Sfatul meu?! Fa-o!! Fii student ERASMUS!

MOLDOVAN CLAUDIU
Mobilitate de practică, 4 luni, Londonderry, Irlanda de Nord

Nu am lucrat niciunde si am vrut sa imi fac o idee cum este sa ai un loc de munca, un supervizor si responsabilitatile unui angajat. Eramus mi-a oferit aceasta sansa. In Derry/Londonderry, Irlanda de Nord, am facut practica la Univerisatea Ulster, si am dezvoltat jocuri pentru telefoanele mobile cu sistem de operare Android si IOS. Programul de munca a fost de la ora 9 pana la ora 17, cu o ora pauza de masa. Am vizionat tutoriale despre programarea in Unity3D, apoi primeam sarcini pe care trebuia sa le terminam pana la un termen limita. A fost o experienta extraordinara, am intalnit oameni grozavi, am invatat sa imi organizez timpul si am vizitat locuri frumoase (Muzeul Titanicului, Oceanul Atlantic).
Dupa terminarea facultatii, la un interviu pentru un loc de munca pot spune ca am 4 luni de experienta intr-o tara straina. Alegerea Programului Erasmus a fost una dintre deciziile importante pe care le-am facut pentru viitorul meu.

 

MIHALACHE RALUCA LENUȚA
Mobilitate de studiu, 4 luni, Universitatea Suleyman Demirel, Isparta, Turcia

Când rostesc cuvântul „Erasmus”, în jurul meu parcă izbucnesc artificii, iar un sunet asurzitor se aude venind din zări! Am fost studentă Erasmus de 2 ori, Spania şi Turcia, nici una nu a fost ca cealaltă, dar au fost una mai bună decât cealaltă. Erasmus m-a schimbat! M-a schimbat în bine, mi-a îmbogăţit viaţa, mi-a lărgit orizonturile, mi-a oferit perspective interculturale, m-a încurajat, m-a redescoperit, m-a distrat, m-a învăţat lecţii de viaţă şi reguli de petrecere. Erasmus este ceea ce orişicare student ar trebui să trăiască! Nu te priva de oportunitatea de a simţi mândria Erasmus!

 

 

SĂNDIȚĂ LAURENȚIU ALEXANDRU
Mobilitate de practică, 4 luni, Londonderry, Irlanda de Nord

In cadrul Programului LLP ERASMUS am beneficiat de o bursa de practica pe o perioada de 4 luni. A fost o experienta unica  pe care nu o voi uita niciodata, greu de reprodus în cuvinte.  Din toata aceasta experienta pot spune ca am avut foarte multe de castigat, am acumulat mult mai multe cunostinte si informatii in domeniu, iar faptul ca am studiat intr-o limba straina m-a ajutat sa-mi imbunatatesc cunostintele lingvistice atat de utile in profesia mea.